Hoppa till innehåll

Återvinningsstationen Adlerbethsgatan15-17

Som många av oss sett, så ser det väldigt trist ut vid återvinningsstationen ADL15-17. Detta beror huvudsakligen på att glasbehållaren inte tömts enligt gällande intervall, samt att även metallbehållaren inte tömts. Följden av dessa överfulla behållare är att glas och metallförpackningar lämnas vid sidan av behållarna, vilket i sin tur medför att även annat avfall dumpas kring behållarna. Precis den utveckling de flesta av oss tror ska hända vid överfulla behållare. Om behållarna däremot töms enligt gällande rutiner/intervall samt att det hålls rent och snyggt kring behållarna blir situationen den motsatta.

 

Både styrelsen och Riksbyggen är lika förbannade som alla andra på att tömningarna av glas och metall inte alltid sköts såsom avtalat. Och både styrelsen och Riksbyggen arbetar för att se till att den uppkomna situationen löser sig så snabbt som möjligt, genom att behållarna töms och att det städas upp runtomkring.

 

Vi ska även komma ihåg att vi inte har några problem vad gäller fraktionerna tidningar, plast och kartong. Styrelsen är förbryllad över att tömningarna av dessa fraktioner fungerar bra, medan det strular så för fraktionerna glas och metall då det är samma företag som tömmer samtliga fraktioner.

 

Förfrågningsunderlag har även skickats ut för att konkurrensutsätta tömningen av våra behållare under 2019, detta då styrelsen inte varit helt nöjd med hur det sett ut under 2018. Målsättningen, och förhoppningen, är därför att det ska bli bättre under 2019.

 

Mvh

Styrelsen