Hoppa till innehåll

Bastu & gym

Uppdaterad 2022-12-15

I en del av föreningslokalen på Ernst Ahlgrens väg 10 inryms bastu och gym.

Klicka för större bild

Bastun är rymlig med plats för ca 10-12 personer sittande. Utanför bastun finns två duschar, omklädningsyta samt en relaxavdelning.

Bastun bokas i tvåtimmarspass via webbplatsen, alternativt den elektroniska nyckelbrickan i bokningspanelen utanför tvättstugan på EA10. Att nyttja bastun är gratis för medlemmar i brf Fredhäll.

Gymmet är renoverat under 2020 och är utrustat med stänger, hantlar, kabelmaskin, löpband, motionscykel och andra typer av träningsredskap. Att nyttja gymmet kräver att man betalar 350 kronor per år till HSB.

För att få tillgång till gymmet ska medlemmar mejla till service.stockholm@hsb.se med uppgifter om namn, lägenhetsnummer samt från när man vill få tillgång till gymmet. HSB kommer då att skapa en passerbricka med behörighet till gymmet samt debitera medlemmen för detta. Du hämtar din passerbricka i expeditionen när fastighetsskötaren är på plats. Medlemmen debiteras dock på avin för bostaden, man betalar alltså inte på plats.

Expeditionstiderna för att hämta din passerbricka till gymmet är tis & tors 07.30-08.00. 

Debiteringen för gymmet kommer att framgå på medlemmens avi för bostaden. Då HSB aviserar kvartalsvis kommer debiteringen på avin för första månaden i nästkommande kvartal. Det vill säga om man meddelar att man önskar åtkomst till gymmet i exempelvis januari betalas detta på avin för april.

Notera att på fredags- och lördagskvällar prioriteras uthyrning av Victoria framför bastubokning och gymbesök.
Victorias nödutgång ligger nämligen i motionsrummet. Dessutom skall den som hyr Victoria och betalar för detta kunna vara ifred i föreningslokalen. Det innebär att även om du har bokat bastun en fredags- eller lördagskväll efter kl. 16.00 annulleras denna bokning om Victoria är eller blir uthyrd kvällen ifråga. Har du tänkt gymma behöver du finna en annan träningsform just den gången.

Bokning annulleras inte i systemet, men den gäller helt enkelt inte om någon har bokat Victoria.


Strömmen bryts vid midnatt i Victoria, bastu samt gym.