Hoppa till innehåll

Tvättstugan Ernst Ahlgrens väg 2

För ca en vecka sedan, den 3 juli, öppnades åter tvättstugan på Ernst Ahlgrens väg 2.
Även om tvättstugan öppnade enligt tidplan återstår tyvärr fortsatt lite arbete. Det saknas nämligen fortfarande viss utrustning såsom ett av två bord att vika tvätten på samt den djupa ho som fanns innan. Att detta saknas beror på ett missförstånd mellan styrelsen och entreprenören, och kommer åtgärdas inom kort. Det kommer även sättas upp krokar på väggarna samt att tvättstugan kommer förses med enklare städredskap. Tvättgrupperna kommer även märkas ut med vilken som är tvätt (A) respektive vilken som är drop-in (B) så man vet vilka maskiner man bokat.

Det som gjorts är att samtliga maskiner bytts mot nya, mer energisnåla. Väggarna har målats, golvmattan har ersatts med klinker, borden och tvättvagnarna har bytts mot nya samt att belysningen har bytts mot en ny närvarostyrd LED-belysning. Syftet är att tvättstugan totalt sett ska dra mindre energi, få bättre belysning, bli fräschare, samt bli mer lättstädad.
De nya tvättmaskinerna rymmer 7 kg tvätt och har en trumvolym på 60 liter. Det är visserligen 5 liter mindre jämfört med de tidigare maskinerna, och är en anpassning och ett medvetet val då vi är en föreningen med många singelhushåll, varför de största maskinerna inte är nödvändiga.

/Styrelsen