Hoppa till innehåll

Nattens värmeproblem åtgärdade

Under nattens bistra kyla så gick VVS-systemens värmeskydd i tvättstugorna på Frödingsvägen 9 och Ernst Ahlgrens väg 7 sönder. Detta ledde till att samtliga element i våra hus slutade fungera. Problemen är dock åtgärdade och värmen ska vara åter i samtliga lägenheter.

VVS-systemet i tvättstugorna har ett fryskydd som ska kicka in om systemet inte fungerar för att det är för kallt ute, men detta har inte skett i natt. Vattnet fick då ingen väg ut, och det började istället forsa ut vatten ur systemet i båda tvättstugorna.

Då ventilationen och värmen i tvättstugorna går på samma system som elementen i föreningens lägenheter så tömdes systemet på vatten. Detta resulterade i att alla element i hela föreningen under en tid slutade fungera.

Riksbyggen jobbar på ärendet. Båda tvättstugorna har kopplats bort från systemet, och alla lägenheter ska ha fått värme igen. Det kommer under eftermiddagen en ventilationskille för att åtgärda problemen i nämnda tvättstugor. Det ser inte ut som att några vattenskador bildats eftersom tvättstugorna är just tvättstugor, med anpassade yt- och tätskikt.

Riksbyggen kommer att se över vad som behöver åtgärdas för att detta inte ska hända igen.

Styrelsen