Tvättstugor

Föreningen har 8 tvättstugor. Du kan boka tider på nätet, via mobilbokning eller på de terminaler som finns uppsatta vid varje tvättstuga. Saknar du inloggningssuppgifter till tvättstugan får du dessa via Riksbyggen Dag & Natt 0771-860 860.

Föreningens tvättstugor finns på:
– Frödingsvägen 3
– Frödingsvägen 9 (även drop in)
– Ernst Ahlgrens väg 2 (även drop in)
– Ernst Ahlgrens väg 7 (även drop in)
– Ernst Ahlgrens väg 10
– Vitalisvägen 4 (även drop in)
– Vitalisvägen 6
– Vitalisvägen 9 (även drop in), fristående hus mittemot Vitalisvägen 7

Våra bokningsregler i tvättstugan

1. Du bokar ett tvättpass som är tre timmar:
07-10, 10-13, 13-16, 16-19 & 19-22.

För drop-in gäller 1,5 timmar.

En bokningsbar enhet består av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Respektive enhet kan bokas separat i tre timmar. Om du inte har börjat tvätta inom en halvtimme efter din bokade tid, försvinner bokningen. Om du inte börjat tvätta ett drop-in pass inom tio minuter försvinner bokningen. Då är alltså tvättiden ledig.

Du måste aktivera tvättpasset genom att välja ”Öppna” på bokningspanelen, annars startar inte maskinerna.

För tvättinformation kring Podab-tvättmaskiner, se Välkommen till din nya tvättstuga_Brf Fredhäll_JS

2. Efter tvättpasset har du maximalt en timme extra på dig för att torka och hämta tvätt. Du ska alltså tvätta under ditt tvättpass, och torka efterhand. Men läs noga punkt tre!

3. Du skall ha tömt torktumlare och torkskåp innan nästa tvättpass har behov av dem. Praktiskt sett innebär det att du ska vara nere och kolla om du behöver tömma torktumlare och torkskåp senast en halvtimme efter avslutat tvättpass, eftersom snabbaste program på tvättmaskinerna är ca 30 minuter.

4. Reglerna ovan innebär att du INTE bara kan boka torktumlare eller torkskåp. Du tvättar först och sedan använder du torkmöjligheterna. Du torkar alltså efter att första tvättomgången är färdig och fram till när nästa person som har bokat tvättenheten har tvättat sina första maskiner, dock max en timma efter ditt tvättpass.

5. Dessa regler är till för att vi gemensamt skall kunna använda maskinerna så effektivt som möjligt.

För att komma in i tvättstugorna krävs en elektronisk nyckelbricka. Om man inte har bokat tvättpasset ifråga kommer man inte in i tvättstugan, och kan då heller inte starta tvättmaskinerna.

Många får sin tvätt förstörda av att trummorna i tvättmaskinen blir skadade då bygelbehåar tvättas i maskinerna. Bygelbehåar SKALL tvättas i påse!

Det är förbjudet att tvätta hund- och kattunderlägg i tvättmaskinerna. Hår från underlägget blir kvar i maskinen och den som har tvättpasset efter dig får en mindre rolig tvätt att ta hand om.

Grovtvätt
I tvättstugan på Ernst Ahlgrens väg 7 finns en större tvättmaskin avsedd för mattvätt.

Tvättstugan på Vitalisvägen 9 står separat (eget hus) och har därför öppnats upp för tvätt även mellan kl. 22-01, 01-04 samt 04-07.

Tvättiderna bokas precis som vanligt med den elektroniska nyckelbrickan.

Även utan webbokningen har du tillgång till samtliga tvättstugor, men då måste du boka respektive tvättstuga på bokningspanelen utanför den tvättstuga som du vill tvätta i.

Instruktion mobilbokning:

För att kunna boka via mobilen laddar du hem och installerar appen Bokning (Aptus Elektronik AB). Under inställningar ställer ni in följande server:
http://aptus.sakerhetsintegrering.se/fredhall/mobil

Använd samma användarnamn och lösenord som ni använder på vanliga webbokingen.

Klicka för större bild

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.