Förbjudet att ställa motorcyklar på gårdarna

Styrelsen vill att alla följer de förbudsskyltar som finns vid ingångar till alla våra gårdar. Av dem framgår att det är förbjudet att ha motorcyklar på gårdarna. Vi har fått klagomål på störningar.

Ni som har motorcyklar på gårdarna  – ta omedelbart bort dem. Observera att detta även gäller Vitalisvägen 3-13.

Vi vill också påpeka att föreningen inte har någon skyldighet att ordna parkeringsplatser för några motorfordon överhuvudtaget.

Pär Trehörning
ordförande

0 thoughts on “Förbjudet att ställa motorcyklar på gårdarna

 1. Hej,

  Jag tycker att det är på tiden att vi tar krafttag mot barnvagnar, cyklar med mera som står i trappuppgångarna. Det finns två stycken barnvagnsrum och tycker att de ska användas. Det är minst lika allvarligt som motorcyklar på innergården, inte minst med tanke på brandrisken.

  Tobias

 2. Hej!
  Förstår inte riktigt hur man kan störas av att 1-2 motorcyklar står parkerade på gården. Har personligen ingen mc i området, men förstår de som ställt dem där.
  Resonemanget ”Tänk om alla skulle….” håller inte riktigt här! Skyltningen borde väl innebära att det är förbjudet att KÖRA mc på gården. Inte PARKERING av desamma! Har inte detalj-studerat skyltningen, men förstår annars inte riktigt resonemanget. Naturligtvis skall inget ”olje-spill” accepteras.
  Hur ligger det till med säckarna o högarna av rester från renoveringar, som ligger slängda, på trottoarerna utanför våra portar, med jämna intervaller? Är det OK?? Undrar bara…..
  Gäsp!!

 3. @Tobias. Två stycken barnvagnsrum är alldeles för lite på en sådan stor förening. Det fungerar inte vardagen att gå bort med en 6 månaders bäbis och massa packning flera gånger om dagen. Vad gäller bestämmelser om barnvagnar som står i trappuppgångarna så säger MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) att ”sådant som innehåller väldigt lite brännbart material får finnas i trapphuset, under förutsättning att det inte hindrar eller försvårar en utrymning. Exempel på sådant är rullatorer, permobiler, barnvagnschassier och postboxar. Det viktiga är att vägen ut inte hindras. Trapphuset är ju också räddningstjänstens väg in vid brand och även ambulanspersonal med bår måste kunna komma fram snabbt”. Om ett barnvagnschassie eller en rullator står under trappen kan det omöjligt störa dig eller räddningstjänsten så mycket.

 4. För att göra en röst hörd om än i ett tämligen tyst forum…

  Skälet i min värld till att motorcyklar och mopeder parkeras på gårdarna (alla dessa tre?) är enkel… Då det rör sig om motorfordon måste de annars parkeras på gatan och betalas för! Det i sig är inte ett problem, problemet är snarare att de måste ha beviset på betalningen ”väl synligt”… Hur det är tänkt från lagstiftaren vet nog ingen men jag tror samtliga förstår hur länge det beviset skulle ligga kvar, antingen borta genom vinden eller genom någon som parkerar bilen nära och väljer att inte betala!
  Därmed är det exceptionellt svårt att parkera ett tvåhjuligt mortorfordon i stockholms innerstad varför jag inte ser det farliga i att fordonen ställs upp på innergårdarna så länge de inte hindrar framkomligheten…

  Vill föreningen verkligen stävja problemet är den enda lösningen jag kan se att man anlitar parkeringsbolag som patrullerar området, frågan för mig är vad som kostar mest! Hur vill vi ha det på våra hemmagator?

 5. Jag parkerar Min MC på gatan och har haft den ifred i 9 år utan problem förutom 2ggr. När Jag måste betala så skriver Jag regnummret på lappen. Det finns plasstfickor som man kan köpa och sätta in lappen i och låsa fast den i låset. Ur störningssynpunkt måste det ju vara lika störande om man startar på gatan som på innergården. Personligen retar Jag Mig mer på fimpar som ligger utanför portarna

 6. @Svante.

  Nu ”råkade” du glömma de två inledande styckena i texten. Se nedan.

  Och JA, jag störs ganska mycket av skrikande barn som står i trapphuset och skriker på morgonen. Vidare tycker jag att trappuppgångarna är nog fula som de är utan att det behövs en massa barnvagnar där.

  Att det sedan finns för få barnvagnsrum är väl något som bör tas upp på en årstämma istället för att användas som en ursäkt.

  Stycke 1 och 2 från MSB

  ”Det är viktigt att hålla trapphus rent från sådant som är brännbart eller hindrar framkomligheten. Barnvagnar och annat brännbart får generellt sett inte förvaras i trapphus.
  Ladda ned
  Trapphusanslag

  Det finns flera enkla saker som kan göras för att skydda dig och dina grannar mot brand. Att hålla trapphuset rent från sådant som är brännbart eller hindrar framkomligheten är några av dem.
  Ställ inget brännbart i trapphuset!
  En brand som fått fäste kan utvecklas mycket snabbt och med stor värme- och rökutveckling som följd. Även vid en mindre brand kan ett trapphus vara fyllt med tjock, giftig rök redan efter några minuter. Skulle utrymning av huset behöva ske, blir de boende då hänvisade till fönster och balkonger. Brännbart material typ barnvagnar, tidningsbuntar och byggmaterial får därför inte förvaras i trapphus, oavsett hur det placeras.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.