Planerad fotbollsplan i Fredhällsparken

Flera medlemmar har hört av sig till oss i styrelsen och undrat hur vi ställer oss till planerna på en fotbollsplan i Fredhällsparken. Vi tog upp frågan på det senaste styrelsemötet den 19 december.

Vi kommer kontakta våra grannföreningar för att höra hur de ställer sig till planerna och om vi kan göra något tillsammans. Det har också bildats en facebookgrupp för att bevara parken: Rädda Fredhällsparken – Säg Nej Till Fotbollsplanerna.

Det finns tid att agera. Inget beslut är ännu fattat och kommunen räknar med att börja bygga fotbollsplanen först 2017. Dessutom har vi ett kommunval emellan.

För att fotbollsplanen ska kunna byggas måste kommunen först ta fram en ny detaljplan för området. Nuvarande detaljplan tillåter ej en idrottsanläggning. Många kommer ha synpunkter på en ny detaljplan och alla berörda har möjlighet att överklaga densamma till Länsstyrelsen.

Men självklart kan man göra mer. Politiker går att påverka. Vi är en stor förening och har möjlighet att skapa opinion om det visar sig att majoriteten är emot fotbollsplanen.

För er som vill läsa mer om ärendet finns information under den här länken:

http://insynsverige.se/documentHandler.ashx?did=1734654

15 thoughts on “Planerad fotbollsplan i Fredhällsparken

 1. Hej!

  Det verkar ju jättetrevligt med en fotbollsplan – förutsatt att den inte är upplyst efter, säg, kl 22, och skapar lite liv och rörelse i parken. Som det ser ut nu används parken mycket litet, och fotbollsplaner finns det tyvärr aldeles för få i vår kära stadsdel. Tennisplanen som finns där nu är i riktigt dåligt skick.

  Jag ser det här som ett lyft för området,
  om det görs på rätt sätt.

 2. För det första används tennisbanan flitigt varje dag under sommaren av både barn och vuxna, så att riva den tycker jag känns tråkigt. Sen förstår jag inte varför man envisas med att med att bygga bort de grönområden som finns kvar. Anlägg planen utanför tullarna istället. Folk har blivit lata och ska ha allt serverat utanför dörren. Personligen valde jag att flytta hit just för att de är lugnt här men de kommer det bli ändring på om detta blir verklighet.

 3. Där jag bodde tidigare fanns en fotbollsplan som användes av yngre skolbarn dagtid.Då var det inga problem.Sen gjorde man om den och den blev sen en plan för för alla åldrar,träningar matcher etc. Och såna äger rum vardag som helgdag.

  Det blev en mardröm för oss som hade fönster mot fotbollsplanen.(Och då var det dels en 7-mannaplan och den låg längre bort än vår kommer att göra om man bor i någon av närmare ingångar.

  Och det kan jag säga att man bör inte vara lättstörd och sover man med öppet fönster, så bör man tycka om att bli väckt av skrikande tidiga helgmorgnar.Och tycka att det är njutbart att lyssna till sena kvällar.

  Förutom ökad trafik etc

 4. Hej,

  Jag är allvarligt oroad för priset på våra bostadsrätter när den fina närmiljön (läs: Fredhällsparken) till en stor del föreslås ersättas med en fotbollsplan och där tillhörande parkeringsplatser, klubbhus omklädningsrum mm.

  Jag flyttade från Vasastaden till Fredhäll för att här är lugnt och fridfullt, det finns mycket fina parker samt närhet till vattnet. En av de sakerna försvinner nu. Undrar hur framtida köpare av bostadsrätter tänker i denna fråga… Vem fan vill bo granne med en fotbollsplan?

 5. Var ska alla bilar parkeras?
  Speciellt vid ”viktiga” matcher blir det mycket åskådare av vilka många kommer med egen bil.
  Bodde tidigare granne med en fotbollsplan.
  En riktig mardröm!

 6. Jag har köpt en lägenhet utan balkong här i Fredhäll just för att det så nära finns en stor och fin park där man inte behöver sitta i knä på varandra. Känns väldigt tråkigt om den ska förminskas.
  Jag förstår att det behöver finnas plats för aktiviteter i en stad, som tex fotboll, men som det är idag är det många som använder parken till brännboll, kubb, grill, kasta frisbee mm. Vart ska det ske om de förminskar parken?

 7. Attraktionskraften till att vilja bo nära Fredhällsparken kommer att minska betydligt om man gör allvar av planerna på att bygga denna fotbollsplan. Som nämnts måste det då givetvis även byggas parkeringsplatser, omklädesrum och sittplatser i anslutning till planen vilket gör att det som kommer återstå av parken kommer vara en liten plaskedamm i väster med tillhörande liten gräsplätt där folk ska trängas sommartid. Lägg därtill strålkastare, höga stängsel, skrik och oväsen.. Räcker det inte med fotbollsplanerna nere vid Kristinebergs IP?

  Att göra fotbollsplan av Fredhällsparken är en katastrofal idé. HSBs styrelse borde ta denna fråga på största allvar och försöka påverka politikerna nu, i god tid. Känner stor olust inför detta. Tankarna för en till Kungsträdgården och ”Almstriden” -71. Ska vi behöva ta till samma medel 2013 ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.