Kollektivt bredband/IP-telefoni via Ownit fr.o.m. årsskiftet.

På årsstämman i juni röstades det för kollektivt bredband/IP-telefoni i föreningen. Ownit kommer driftsätta bredbandet till årsskiftet. Avtalet föreningen tecknat gäller för tre år. Månadskostnaden blir 69 kr/månad och läggs på månadsavgiftsavin. Den kollektiva lösningen innebär att alla är tvungna att betala, men samtidigt har ni medlemmar fått ett väldigt bra pris.

Det kommer att komma ut mer detaljerad information från föreningen/Ownit i brevinkasten under hösten kring detta, men styrelsen vill redan nu informera er medlemmar om tidplanen för att ni som idag har Bredbandsbolaget skall hinna byta ut er BB-mail till någon annan (ni kan ju ej behålla denna adress, tyvärr). Själva avtalet med Bredbandsbolaget behöver ej sägas upp utan bytet sker automatiskt. Ni som idag har någon annan leverantör (exempelvis Comhem) bör säga upp era avtal gällande bredband, om ni ej önskar ha kvar deras tjänst även efter årsskiftet.

15 thoughts on “Kollektivt bredband/IP-telefoni via Ownit fr.o.m. årsskiftet.

 1. Hej,

  jag är ny inflyttad och har inget bredband idag. kan jag idag teckna ett avtal med Bredbandsbolaget som vid årsskiftet flyttas över till Ownit? eller hur bör jag gå tillväga för att få bredband fram till årsskiftet?´

  Hälsningar
  Victor

  1. Hej igen,

   Ringde Michael Nyberg på Ownit. Det som gäller är 100/100 Mbit till alla hushåll för 69 SEK/mån. Framöver (efter årsskiftet och migrering är klar), kommer varje hushåll ha möjlighet att uppgradera hastigheten (upp till 1000 Mbit ned) och då stå för de kostnaderna själva.

   Bra jobbat styrelsen och kul att vi får 100/100 till alla hushåll!

   Mvh,
   Frans

 2. Hej,

  Antar att det kommer behövas byta router – kommer dessa att lånas ut likt bredbandsbolaget eller blir det inköp på egen bekostnad?

  Hur kommer tv via bredband att levereras framöver? Ny aktör?

  Detta är några frågor som jag skulle vilja ha mer info om snarast.

  Mvh
  Viktor

 3. 69kr per månad för 100/100 är ett riktigt bra pris! Bra att det inte tummades på uppladdningshastigheten då den är nyttig för folk som ibland jobbar hemifrån och behöver lite bandbredd utåt också.

  Ser fram emot en prislista för uppgraderingar utöver den hastigheten, och gärna lite detaljer över huruvida man får behålla en publik IP eller inte. Vore väldigt synd om den möjligheten försvann.

 4. Fick precis ett brev från Bredbandsbolaget där de meddelar att avtalet är uppsagt och leverans av bredband slutar 2014-12-10.

  Detta innebär att bredband, samt tjänster som använder bredband som Netflix, HBO och Viaplay inte kommer att gå att använda under 20 dagar, dessutom över Jul och Nyår.

  Mycket märkligt hanterat, oavsett vems fel detta är!

 5. Hej,

  Likt många andra fick jag brev från BBB idag. Det står att vi ska skicka tillbaka eventuella modem eller annan utrustning vi ”lånat” av dem. Gäller det även fiberkonverteraren som sitter inne i lägenheten? Om ja, tillkommer det en kostnad för att Ownit ska installera ny och när kan vi förvänta oss att det i så fall sker?

 6. Hej, är inte vi ett Com hem hus, gäller det samma sak där? Kommer det avtalet att avslutas också?
  Jag fick info när jag flytta in att vi är ett Com hem hus.
  Matilda

 7. Vad gäller routern vi fått från Bredbandsbolaget, så skall den ju återsändas till dem. Idag var Ownit här och kopplade om något, men den befintliga routern funkar fortfarande som vanligt, vet ej vad de gjorde.
  Kommer de att skicka en ny router, eller är det var man för sig själv i fortsättningen för det här priset?
  Vad händer med mitt fasta telefonabonnemang?

 8. Bytet från BBB till Ownit ska ske ”automatiskt”. Betyder det att vi inte faktureras under de tre månadernas uppsägningstid som gäller från BBB?

  Och samma fråga som ovan, om routern från Bredbandsbolaget ska återsändas, skickar Ownit en router? Om inte, hur är det tänkt att vi ska gå tillväga för att få en ny router?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.